Keniaanse collega’s bezoeken de KJS

Dinsdagmiddag 5 april jl. hebben twee collega’s uit Kenia onze school bezocht. Zij kwamen kijken hoe wordt om gegaan met verschillen binnen het onderwijs. Wat valt er te bereiken met verschillende leerlingen (met, maar ook zonder beperking) en hoe lessen en instructies georganiseerd worden om lesdoelen te bereiken.

Naomi Sesi (leerkracht/directeur en drijvende kracht achter het onderwijs aan kinderen met een beperking en Elijah Maanzo (directeur regulier Basis en Voortgezet Onderwijs), waren uitgenodigd om in deze week diverse (speciaal onderwijs) scholen in Leiden en omstreken te bezoeken.

kenia3

De samenwerking met deze Keniaanse collega’s is 7 jaar geleden ontstaan, toen wij in contact kwamen met de Stichting Gehandicapten Kwale . Deze Stichting stelt zich als doel: Het realiseren van voorzieningen en accommodaties voor gehandicapte jeugdigen in Kenia, stimuleren van een passend onderwijs aanbod en het bevorderen van Speciaal Onderwijs. Wij hebben heeft twee maal een actie georganiseerd om geld op te halen. Met dit geld is een nieuwe keuken bij een school gerealiseerd en voor een inrichting van deze keuken gezorgd.
Dit tegenbezoek was zeer geslaagd. De kinderen en de gasten vonden het een inspirerende middag.

kenia1

2016-10-21T19:49:17+00:00 11 april 2016|