Hoe vergaat het de school in Kwale, Kenia?

Bouw in Makobe
Mede dankzij de hulp van de scholen voor speciaal en regulier onderwijs in Leiden en Leiderdorp zijn in het afgelegen Makobe leslokalen, slaapzalen en een keuken gebouwd voor leerlingen met een beperking. Wat nog ontbreekt is een gemeenschappelijke ruimte waar leerlingen samen kunnen eten en zich ontspannen.

Makobe ligt landelijk en bij de school is veel buitenruimte. Ook zijn er voldoende schaduwrijke plekken. Maar : het kan in dit groene gebied ook flink regenen en drassig worden en dan is een overdekte gemeenschappelijke ruimte heel belangrijk. Inmiddels is de bouw al goed gevorderd.

Begin 2015 kan de nieuwe accommodatie in gebruik genomen worden. Behalve Stichting Gehandicapten Kwale is ook geld van School Child Africa gereserveerd om dit project mogelijk te maken.

Moestuin
Toen de school voor speciaal onderwijs in Makobe startte werd al gauw een moestuin aangelegd. Hoveniersbedrijf van Wieringen uit Noordwijkerhout adviseerde hierbij. Een stevige omheining houdt de dieren buiten en een waterput maakt het mogelijk de tuin te irrigeren in het droge seizoen. Zeker nu het aantal leerlingen in Makobe is toegenomen zijn de groenten en fruit hard
nodig om de maaltijden aan te vullen. De leerlingen van de Special Unit helpen mee en leren zo dat pok zij zich nuttig kunnen maken in hun dorp.

 

kwale2

2016-10-21T19:49:19+00:00 15 december 2014|