Het schoolschaaktoernooi

28 januari 2015

Zomaar een woensdagmiddag in januari. Zomaar? Niet voor iedereen. Zeker niet voor 4 schaakkanjers van de KJS, afkomstig uit de groepen 4 (Faris en Sven), 5 (Çinar) en 6 (Lars). Deze vier klasbakken hebben 2½ uur hun hersens laten kraken over openingen, middenspel, stukkenruil, offers, promoveren, verassende paardensprongen en strategische konings-zetten. En dat allemaal met het doel de ander schaakmat te zetten. Maar dat ging niet vanzelf. Er was zware tegenstand van teams van de scholen Elckerlyc, Kastanjelaan (2 stuks), Schakel en Hobbit. Dat betekende vijf partijen van maximaal 25 minuten per partij. Werken geblazen dus voor onze jongens.

Zonder de overige drie te kort te willen doen bleek Lars de absolute topper van dit team. Op bord 1 haalde hij uit met onder andere de klassieke herdersmat. En de partij waar hij eigenlijk op verliezen stond, kantelde hij alsnog in zijn voordeel met een paar mooie torenverplaatsingen. Met als persoonlijke eindresultaat een score van 5 uit 5!schoolschaak1

Maar ook Çinar, Faris en Sven lieten prachtige visitekaartjes achter. Met durf, concentratie en respect voor de tegenstanders, of het nu Engelstalige waren (checkmate!) of niet: Ik heb stellingen gezien om van te watertanden. En gedrieën hebben ze bijgedragen aan een mooie score waarbij ze net buiten de bekerprijzen vielen. Voor mij blijven het kampioenen. Volgend jaar weer?

Met vriendelijke schaakgroet,

Frank (vader Sven)

 

 

 

2016-10-21T19:49:19+00:00 30 januari 2015|