De maand maart bij de Pinokkio’s

De maand maart stond bol van de activiteiten.

We zijn de maand gestart met het project “Kunst en cultuur”. In het twee weken durende project stond met name kunst en het verzamelen centraal. De kinderen hebben op diverse manieren zelf kunst gemaakt en kennis gemaakt met diverse kunstvormen. Het verzamelen van kunst of waardevolle voorwerpen wordt bewaard in een museum. Elke groep van de hele school bezocht een museum in Leiden. De Pinokkio’s mochten naar Naturalis. De meeste kinderen zijn daar wel eens geweest. Dit keer keken ze gericht naar botten/het skelet van diverse dieren, verschillende steensoorten en de vacht van verschillende dieren. De twee weken werden afgesloten met een bezoek aan elke klas. Samen met één of twee leerlingen uit een hogere groep liepen de kinderen in groepjes door de school. Daarna konden de ouders nog door de school lopen en alle kunstenaars van de KJS bewonderen. Wilt u meer foto’s bekijken, bekijk dan de Julius.

Daarna stond Pasen voor de deur. Het jaarlijks terugkerende paasontbijt, met ook dit jaar weer echte paashazen, was een heerlijk moment. Grote eters, kleine eters, de sfeer was goed. De paashazen hadden nog wat eieren verstopt. In de Pinokkio’s zitten geweldige speurneuzen. Het duurde niet lang of alle eieren waren gevonden.

pipasen1

Aan het eind van deze maand, hebben alle meesters en juffen hun verjaardag gevierd. Na het toezingen op het plein door alle kinderen van de school, werden we door de Pinokkio’s enorm in de bloemetjes gezet. Wat een mooi cadeau zo aan het begin van de lente. Daarna zijn we spelletjes gaan doen, waarbij het cake versieren en knutselen niet mocht ontbreken. Een heuse eierrace, bingo en het gezelschapsspel Jakkiebak Kippiekak maakte het tot een erg gezellige morgen.

Veel dank aan alle hulpouders, die ook deze maand weer voor ons klaar stonden!

piverjaardag1

2016-10-21T19:49:17+00:00 11 april 2016|